Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan virker bankernes låneberegner?


Værd at vide om låneberegnere på nettet. Beregn dine boliglån for at vide hvor meget man kan købe hus for.

Der findes en række forskellige beregnere hos forskellige banker. Det er forskelligt hvad man skal være opmærksom på når man bruger en låneberegner til at afklare sine behov. Alt afhængigt af om man skal have kontantlån, boliglån, forbrugslån, andelsboliglån eller forskellige former for realkreditlån er der forskellige krav til hvilke tal man skal have klar til at taste ind i en låneberegner.

 

Låneberegnere til boliglån

Gør dig klart hvilken type lån du skal bruge til din boligtype. Det vil sige at de tilbud om lån man kan få til en andelsbolig er forskellige fra lån til ejerboliger. Generelt kan det ikke betale sig at tage kontantlån til ejerboliger. Her bruger man i stedet realkreditlån mv. Derimod er kontantlån ofte normen til andelsboliglån og tit i form af en temmelig stor kassekredit.

 

Andelsboliglån og låneberegning

Her er der typisk to låneformer.

1) Lån med faste afdrag

2) Lån som kassekredit

 

På lånene skal man være opmærksom på de forskelle der er på opgivet årlig rente og den faktiske omkostning der er ved lånene, både i kraft af rentetilskrivningsperioder og stiftelsesomkostninger.

 

I forbindelse med lån til andelsbolig kommer mange bankers låneberegnere til kort, da de fleste er indrettet til at beregne lån til ejerboliger. Men hvis man søger specifikt efter låneberegnere til andelsboliglån kan man være heldig at finde en bank, der udbyder en låneberegner. I sidste ende kan det godt betale sig at besøge banken og få en bankrådgiver til at gennemgå lånemulighederne.

 

Beregning af ejerboliglån på nettet - realkredit mv.

Når man skal have et lån i en ejerbolig er der en hel del forskellige lånetyper. De mest almindelige er kortere og længere afdragsfri lån, flekslån og fastforrentede lån. Afdragsfrihed gives typisk for en periode på 10 år eller kortere helt ned til 1 år ad gangen, mens normen for flekslån og fastforrentede lån er 30 år.

 

På ejerboliglån har stort set alle banker og realkreditinstitutter rigtigt gode låneberegnere på deres hjemmesider. Man kan som oftest meget nemt få et overblik over hvad det koster at låne til en ny bolig, når bare det er en ejerbolig.

 

Brugervenlige låneberegnere

Særligt realkreditinstutterne har meget brugervenlige beregnere. Det kan godt betale sig at kigge sig lidt omkring. Nogle låneberegnere lader en tage udgangspunkt i det samlede beløb man gerne vil låne, mens mere avancerede låneberegnere kan tage hensyn til ting som rådighedsbeløb, løbende leve- og låneomkostninger samt egenskaber ved lånerens skattegrundlag.

 

I sidste ende er det vigtigt ikke blot at forlade sig på online låneberegneres resultater, men altid at forhøre sig med bank eller kreditinstitut, før man kaster sig ud i at byde på en ny bolig.

 

Hvordan beregnes ÅOP

ÅOP står for "Årlige Omkostninger i Procent", og er den samlede pris i procent. Det inkluderer alle renter og gebyrer, og giver derfor en langt mere retvisende procent end den procent banken angiver. Den "nominelle rente", altså resten på selve lånet, er altid lavere end ÅOP.

Nogle banker, specielt de mindre der specialiserer sig i forbrugslån, har typisk meget høje omkostninger på lånet ud over renten. Det er ikke usædvanligt med et lån på 10% nominel rente, men 30% ÅOP.

bank, lån, låneberegner, penge, bolig - Hvordan.dk -