Den perfekte opskrift på en dejlig kop varm chokolade
Her er en opskrift på varm chokolade, som ikke kan slå fejl. Den er ganske enkelt formidabel.
Til din varme chokolade skal du bruge
|
Hvordan tilbereder man den varme chokolade?
Vi antager, at du vil lave godt 1 liter varm chokolade. Du kan sagtens lave en anden mængde varm chokolade ved at fordoble eller halvere mængderne i opskriften.
Tag 1 liter mælk og hæld i en tykbundet gryde.
Læg 15 gram kakao stille og roligt ovenpå mælken med en ske. Rør ikke rundt, men varm langsomt op til omkring 55-60 grader.
(Mens du venter på at mælken bliver varm, kan du piske flødeskum. Behold en mindre mængde fløde, som du kan hælde i din varme chokolade.)
Når kakaoen ovenpå mælken smelter, ved du at mælken varm nok. Det er tid til at tilsætte 100 gram god mørk chokolade. Mørk chokolade 65% fungerer godt. Den giver en god solid chokoladesmag, samtidigt med at chokoladen bevarer sødmen. Chokoladen kan knækkes i mindre stykker før den stille og roligt sænkes ned i mælken.
Tilsæt 1 spiseskefuld sukker, gerne økologisk rørsukker.
Efter smag og behag kan du tilsætte lidt fløde til chokoladen, det giver en god konsistens og fylde i smagen.
Der røres roligt i gryden indtil chokoladen er helt smeltet, og den varme chokolade varmes op til lige under kogepunktet.
Den skal helst ikke helt op at koge, da den så nemmere vil skille og danne skind på toppen.
Hæld den varme chokolade op i kopper, gerne lave brede kaffekopper (latte-kopper), og pynt den varme chokolade med flødeskum og revet mørk chokolade på toppen.
Nyd din egen hjemmelavede varme chokolade i godt selskab
Nu kan du byde dine gæster eller din kæreste på den bedste omgang hjemmelavet varm chokolade, som de ikke vil kunne finde bedre på nogen af landets spisesteder eller caféer.