Råcreme er en lækker flødeskumsbaseret kagecreme, som man kan bruge både til kager og som tilbehør til f.eks. frugt og desserter. Råcreme kan også bruges som alternativ til flødeskum.
Ingredienser til råcreme
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spiseskefulde sukker eller flormelis
1 vaniljestang
¼ liter piskefløde (38%)
Det er vigtigt at fløden er den fede slags, man kan ikke lave skum af f.eks. kaffefløde.
Opskrift råcreme
Pisk de pasteuriserede æggeblommer sammen med sukkeret til en æggesnaps. Pisk så meget luft i den som muligt, gerne så den bliver helt hvid.
Når æggesnapsen er færdig, så skrabes vanille-kornene ud af vaniljestangen. Vaniljen blandes i æggesnapsen.
Herefter laver man flødeskum. Pisk flødeskummen til en god, rimelig fast konsistens.
Umiddelbart før råcremen skal serveres, vendes æggesnapsen med vanilje forsigtigt i flødeskummen, til råcremen er ensartet.
Nu har du en dejlig lækker råcreme.