Der er ikke eksakte undersøgelser der viser hvilke kosttilskud der kan forebygge svangerskabsforgiftning og det er vigtigt at man som gravid ikke tager en masse kosttilskud der i bedste fald ikke virker og i værste virker direkte skadeligt på fosteret (pas f.eks. på med diverse ikke-dokumenterede naturmidler. I naturen findes de gavnlige stoffer, men også de allermest giftige stoffer).
I risikogruppe for svangerskabsforgiftning
Risikoen for at få svangerskabsforgiftning under graviditet er øget ved sukkersyge, overvægt, forhøjet blodtryk (som netop kan være et symptom på svangerskabsforgiftning), hjertesygdom, nyresygdom, flerfoldsfødsel eller tidligere svangerskabsforgiftning.
C- og E-vitamin samt folinsyre (folsyre) til gravide nedsætter risiko
Forskning har vist at gravide i risikogruppe kan nedsætte risikoen med 50% ved indtagelse af tilskud af C- og E-vitamin og folinsyre. Tal med din læge om hvor meget af disse tilskud du i givet fald skal tage.
Folinsyre, E-vitamin og C-vitamin kan alle fås i tabletter. Folsyre er et b-vitamin som har en aktiv rolle i dannelsen af DNA og bruges til celledeling. Folinsyre er den syntetiske version af naturligt forekommende folsyre, som man kan optage fra blandt andet bælgfrugter, grønne grønsager og lever. Gravide anbefales et højere indtag af folsyre end ikke-gravide, men også kvinder anbefales et lidt højere indtag end mænd, da folsyre medvirker til dannelsen af røde blodlegemer.